Internationale masterclass biodiversiteit bevordert samenwerking en kennisdeling

Van dinsdag 17 mei tot en met vrijdag 20 mei nam een groep van 15 deelnemers vanuit Denemarken deel aan een internationale masterclass over biodiversiteit die door Heidi Kamerling namens Yuverta en Stan van Ginkel namens Natuurpro en Heem - Natuurlijke Vegetaties werd verzorgd op het Yuvertapark in Houten.

Eén van de doelstellingen van het European Platform for Urban Greening, waar Yuverta partner van is, is het vergroten van kennis over urban greening / stedelijk groen. Biodiversiteit is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom is in opdracht van de Groene Hotspot de 'Masterclass Biodiversiteit' (onderdeel van de Topopleiding Urban Green Development) vertaald naar een 'International Masterclass Biodiversity' voor onze Deense partners van OKNygaard A/S en Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (Green Academy).

Stan van Ginkel: "In samenwerking met Yuverta hebben we op een internationale manier les mogen geven over biodiversiteit en het belang van inheemse vegetaties. Een groep van 15 Deense docenten en hoveniers kwam naar Nederland om te leren over de methode van Heem omtrent aanpak, aanleg en ecologisch beheer. We zijn blij met de internationale belangstelling en de mogelijkheid om met Heidi Kamerling invulling te mogen geven aan deze mooie cursus."

Wil je de reacties lezen of reageren?