Kennisbijeenkomst Ecologisch groenbeheer in de praktijk

Dinsdagavond 15 november organiseerde de Groene Hotspot in samenwerking met Groenstudieclub Midden Nederland* weer een kennisbijeenkomst op het Yuvertapark in Houten. Deze bijeenkomsten zijn gratis, voor iedereen toegankelijk en worden gemiddeld 4 keer per jaar gehouden.

Inspirerende presentaties over uiteenlopende groene onderwerpen

Op deze kennisbijeenkomsten houdt een gastspreker een inspirerende presentatie over uiteenlopende onderwerpen en ontwikkelingen binnen de groene sector. Deze keer waren de sprekers Michael van Driel en Corné Terlouw van het bedrijf Verkuil & Moree te gast. Verkuil & Moree is groenaannemer van de gemeente Houten en Bergschenhoek, en verschillende wijken in Dordrecht. Voor een grote groep van meer dan 40 man hielden zij een presentatie over hun ervaring met betrekking tot ecologisch groenbeheer. Onderwerpen als maaien, inzaaien, kleurkeur, communicatie met bewoners en inzet van andere machines kwamen hierbij aan bod.

Andere onderwerpen die op voorgaande bijeenkomsten werden besproken waren: 'Ziekten en plagen in bomen' en 'Ecologie in de Stad'.

*De organisatie van Groenstudieclub Midden Nederland bestaat uit: Hans Booij (Ruimte voor advies BV), Dirk Doornenbal (Nationale Bomenbank), Christiaan de Wit (van Doorn buitenruimte), Jeroen van Gaalen (gemeente Utrecht), Arno Hoefakker (Hoefakker), en Heidi Kamerling (Groene Hotspot Houten). Deze organisaties zijn ook te vinden op de partnerpagina van de Groene Hotspot. Klik hieronder voor meer info over Groenstudieclub Midden Nederland:

Groenstudieclub Midden Nederland

 

Wil je de reacties lezen of reageren?