Koningin Máxima opent mbo-jaar bij Yuverta

Vrijdag 3 september werd de nationale opening van het nieuwe mbo-jaar gehouden bij Yuverta Houten. Het mbo-jaar 2021-2022 werd ingeluid door niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima, die in haar toespraak lovende woorden sprak over de mbo-studenten. Het thema van de opening van het nieuwe studiejaar was 'ondernemen naar een betere toekomst'. Tijdens de openingsbijeenkomst gaven studenten en docenten presentaties over hoe ze omgaan met ondernemen, ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie.

Nationale opening mbo-jaar door Koningin Maxima

Mbo'ers zijn cruciaal

In een toespraak gericht aan alle studenten en docenten, sprak de koningin vol lof over de rol van mbo-studenten tijdens de corona-crisis: “Wat hier gebeurt op de mbo-scholen, is van het grootste belang voor heel Nederland. Wie heeft ons door de coronacrisis heen geholpen, de coronapatiënten met zorg omringd, ervoor gezorgd dat de transport doordraaide? Mbo’ers zijn cruciaal geweest.”

Innovatiekracht

Koningin Máxima nam ook deel aan een rondetafelgesprek met Heidi Kamerling (practor Groene Leefbare Stad), Cyrille van Bragt (CvB Yuverta) en oud-student en hovenier Arjan Alderliesten over de samenwerking tussen het mbo en het bedrijfsleven. "Wat mij aan dat gesprek opviel", zegt Heidi Kamerling, "is de enorme betrokkenheid die Máxima aan tafel tentoonspreidde. Met name op het gebied van de innovatiekracht van het MKB en dat we als mbo en LLO (Leven Lang Ontwikkelen) daar een grote rol in spelen."

Rondetafelgesprek Koningin Maxima, Heidi Kamerling, Cyrille van Bragt en Arjan Alderliesten
Banen in overvloed

Tijdens haar toespraak keek de koningin ook vooruit: "Eén ding is duidelijk, en dat is dat de toekomst voor jullie openligt. Of je nu na je mbo direct aan de slag gaat of eerst nog doorgaat naar het hbo, er zijn banen in overvloed! In de zorg, de ICT, de logistiek, de milieutechniek, overal. Alle hoofden en handen zijn hard nodig!"

Na afloop nam de majesteit nog ruim de tijd om te spreken met studenten, docenten en (andere) medewerkers uit het mbo. 

(bron: ditismbo.nl)

Hier kijk je de uitzending van de Nationale Opening terug.

Wil je de reacties lezen of reageren?