Meest gelezen artikelen van 2021

Groene Hotspot Houten is een learning community voor hoveniers, groenbedrijven, interieurbeplanters en urban greeners. Van studenten en docenten aan de groene opleidingen van Yuverta, tot professionals uit het bedrijfsleven en overheid. Een ontmoetingsplek waar je een bijdrage kunt leveren aan actuele thema’s en vraagstukken uit de groene leefomgeving, zoals bijvoorbeeld: biodiversiteit, waterbeheersing en groen in stedelijk gebied.

Op de website van de Groene Hotspot worden nieuwsartikelen gepubliceerd die betrekking hebben op bovenstaande onderwerpen en over de laatste ontwikkelingen binnen de groene sector en het groene onderwijs. Een greep uit de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar:

Startschot practoraat Groene Leefbare Stad

Op 26 mei werd het startschot gegeven voor het nieuwe practoraat Groene Leefbare Stad van Yuverta. Een practoraat is een kennisplatform bestaande uit een hoofdonderzoeker (practor) en een kenniskring, waarin studenten, docenten en specialisten samenwerken om praktijkonderzoek te doen naar innovatie en verbeteringen in het mbo-onderwijs.

Studenten werken aan SDG's in Europees project

Yuverta is partner binnen het Erasmus+ project ‘ERASDG’, een project met als doel om mbo-studenten te leren hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de SDG’s (Sustainable Development Goals) vanuit een gemeenschappelijke aanpak van vraagstukken en projecten.

Rijksmuseum en Yuverta starten nieuw opleidingstraject

Vrijdag 10 september vond de aftrap plaats van het opleidingstraject 'Groen in het Rijksmuseum' in de Rijksmuseumtuinen. Mbo-studenten van de hoveniersopleidingen bij Yuverta krijgen de mogelijkheid een heel jaar te werken in de Rijksmuseumtuinen onder begeleiding van hun docent en de beplantingsontwerper van de tuinen.

Update 'Groen in het Rijksmuseum'

Een update van het unieke samenwerkingsproject tussen Yuverta en het Rijksmuseum

EPLUG vergroot kennis en vaardigheden groene professionals

Het European Platform for Urban Greening heeft als doel om de kennis en vaardigheden te vergroten die nodig zijn om biodiversiteit, klimaatadaptatie en welzijn in de stedelijke, groene leefomgeving aan te pakken en de expertise van groene professionals in Europa te verbreden.

Op de koffie bij Jan Bassa

Interview met alumnus Jan Bassa die de Hoveniersopleiding niveau 2, 3, 4 en Aankomend projectleider bij Wellantcollege Houten gevolgd heeft.

Basisschoolleerlingen krijgen natuurles op het Yuvertapark

Woensdag 13 oktober kregen groep 3, 4 en 5 van Montessorischool De Korenmolen een ochtend les op het Yuvertapark in Houten, in het kader van Natuur- en Milieu-educatie.

Op de koffie bij Kim van Burk

Oud-student Kim van Burk volgde de avondopleiding Aankomend projectleider bij Wellantcollege Houten en werkt als projectleider bij Meijer Groen, waar ze sinds 2018 ook eigenaar van is.

De Botanische Revolutie

Van Dijk Tuinen uit Werkhoven verzorgt al jaren het tuinonderhoud bij het Centraal Museum in Utrecht en legde de bijbehorende museumtuin in 2015 aan. Als onderdeel van de tentoonstelling 'De botanische revolutie, over de noodzaak van kunst en tuinieren' heeft Van Dijk Tuinen twee speciale ‘tuinspreekuren’ in het Centraal Museum gehouden

Flying Gardeners van Milaan

In deze prachtige korte docu zie je hoe de zogenaamde 'flying gardeners' elke vier maanden de meer dan 900 bomen van het vertical forest (Bosco Verticale) in Milaan onderhouden.

Studenten werken aan SDG's in Europees project

Wil je de reacties lezen of reageren?