Nieuwe opleiding Hovenier Historisch Groen start in 2021

Is het je passie om te werken in historische groen, om historische tuinen en parken in stand te houden en daarmee de toekomst van dit groen erfgoed te waarborgen? Dan is de opleiding Hovenier Historisch Groen iets voor jou. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed (SKGE). Deze stichting vertegenwoordigt het Gilde van Tuinbazen, de Vereniging van Erfgoedhoveniers, de Vakgroep Groen Erfgoed en de Nederlandse Tuinenstichting.

Leren kijken en herkennen

De opleiding staat in het teken van het leren kijken naar en herkennen van historische groenstructuren. Er is veel aandacht voor kennis van uitvoering, beheer en organisatie, praktische kennis van historische plant- en boomsoorten, materialen, tuinarchitectuur, landschapsstijlen en de geschiedenis van het hoveniersvak. Met de opgedane kennis kun je als hovenier het onderhoud en herstel van historisch groen in de praktijk beter uitvoeren.

8 modules verspreid over 3 lesjaren

De opleiding bestaat uit 8 modules, verspreid over 3 lesjaren, die los van elkaar te volgen zijn. Elke module wordt afgesloten met een deelcertificaat. Na het succesvol doorlopen van alle modules sluit je de opleiding af met een eindopdracht om het NCE-branchediploma Hovenier Historisch Groen te behalen.

Voor wie is deze opleiding bedoeld

Deze nieuwe opleiding is bedoeld voor hoveniers, beheerders en medewerkers van gemeentelijke diensten en natuur- en terreinbeherende organisaties, die werkzaam zijn in historisch groen, die allround opgeleid zijn en hun kennis op erfgoed gebied willen verbreden en verdiepen. De gediplomeerden van deze opleiding hebben gedegen kennis om onderhoud, beheer en restauratie van historisch groen goed uit te voeren.

Twee modules in 2021

In 2021 starten twee modules. In februari en april vinden de twee lesdagen plaats van Module 7 'Stinzenplanten'. Van september tot en met november 2021 vinden de zes lesdagen van Module 1 'Introductie en organisatie historisch groen' plaats. Klik op de link hieronder voor meer informatie over de opleiding of ga naar de agenda om je in te schrijven voor module 7 en 1.

Hovenier Historisch Groen

Wil je de reacties lezen of reageren?