Op de koffie bij.. Albert de Koning

Albert de Koning

Naam: Albert de Koning
Opleiding: Stedelijk groen niveau 4
Diploma behaald in: 2010
Huidige baan en werkgever: Bedrijfsleider bij Loohorst Landscaping Ermelo/Ede

Kort na zijn afstuderen in 2010 kon Albert aan de slag bij Loohorst Landscaping, het bedrijf waarvoor hij nu al bijna 10 jaar werkzaam is. In de afgelopen jaren heeft hij daar een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Van ‘buiten aan de slag’ is hij doorgegroeid naar uitvoerder, daarna hoofd uitvoerder en sindskort is hij bedrijfsleider. Ook op persoonlijk vlak is er veel veranderd: Albert is inmiddels getrouwd en vader van drie zoons.

Hoe heb je je tijd bij Wellant ervaren?

“Ik vond de management 2-daagse (waar studenten in 2 dagen tijd 5 workshops over managementvaardigheden volgen) ontzettend gaaf om te doen. Deze cursus was enorm leerzaam, omdat het uiteindelijk draait om hoe je het beste met mensen samen kunt werken, en dat is voor mij een heel belangrijk aspect binnen mijn werk. Ik heb heel veel aan deze cursus gehad. En ik vond de mini-ondernemingen (met verschillende afdelingen een product in de markt zetten), ook altijd erg leuk en interessant. Met de boekhoudkundige kant van de opleiding had ik veel minder.”

Wat wilde je worden toen je begon met studeren?

“In het begin hing ik nog heel erg aan het idee van ‘een tuintje maken bij mensen thuis’. Wat ook zeker heel mooi is, maar uiteindelijk ook een herhaling van zetten. In een grote organisatie werk je veel integraler en ben je meer bezig met het oplossen van vraagstukken. Elke klus is maatwerk en dat vind ik hartstikke leuk aan mijn werk. Ik werk nu bij een jonge organisatie waar je veel kansen krijgt om door te groeien. Ik ambieerde nooit een specifieke functie, maar heb wel alle kansen gepakt die ik aangereikt kreeg.”

Merk je dat de functie van groen steeds belangrijker wordt in je vak?

“Ja, absoluut. Bijvoorbeeld in het aantoonbaar maken van de waarde van bomen en het onder de aandacht brengen van het belang en de voordelen van een groene buitenruimte. Ik vind het essentieel om als bedrijf een toegevoegde waarde te leveren, en persoonlijk vind ik dit ook belangrijk want je probeert met elkaar deze wereld in stand te houden. Hoe we het 10 à 15 jaar geleden deden is niet toekomstbestendig.”

Heb je tips voor nieuwe 1e-jaars?

“Ga leren en werken op een plek die je leuk vindt en waar je lekker in je vel zit, en ga er dan voor 100% voor. Deze generatie moet lang doorwerken, dus doe wat je leuk vindt. Investeer in jezelf, blijf jezelf ontwikkelen, maar durf daarbij ook kritisch naar jezelf te kijken en kritiek van anderen te aanvaarden. Voel je je ergens niet op je plek, durf dan ook te switchen. Baseer je keuzes niet op de mening van anderen maar volg je eigen hart."

"Als je op je eigen pad loopt, word je nooit ingehaald."

Op de koffie bij Albert de Koning
Op de koffie met Albert de Koning
Bovenstaande foto is van een project van Loohorst Landscaping

Wil je de reacties lezen of reageren?