Gratis kennisbijeenkomst Groen Erfgoed

dinsdag 7 maart 2023

Groene Hotspot Houten, het practoraat Groene Leefbare Stad in samenwerking met Groenstudieclub Midden Nederland* organiseert weer fysieke kennisbijeenkomsten.

Spreker is Ruurd van Donkelaar over groen erfgoed. Groene monumenten kennen vaak een bijzondere cultuurhistorische en ecologische gelaagdheid. Beplanting verandert voortdurend, het groeit, wordt ouder, vervalt en wordt vervangen. Het huidige karakter van de oorspronkelijke aanleg is ontstaan door de wijze van beheer door de eeuwen heen en de periodieke aanpassingen aan de wensen van de tijd. Langdurige instandhouding vraagt om inzicht in de historische aanleg en ontwikkeling en een goede visie voor de toekomst. Hiermee kunnen weloverwogen keuzes worden gemaakt voor onderhoud en restauratie. Ruurd neemt ons mee in dit verhaal en laat mooie voorbeelden zien.

Zie ook: https://www.groenerfgoedzorg.nl/

De kennisbijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon komen.

19.00 - 19.30 uur: inloop

19.30 - 21.00 uur: kennisbijeenkomst

21.00 - 21.30 uur: drankje en ontmoeting

Locatie van de bijeenkomst is het Yuvertapark, Wulfseweg 3 Houten (zie kaartje)

*De organisatie van Groenstudieclub Midden Nederland bestaat uit: Hans Booij (Ruimte voor advies BV), Dirk Doornenbal (NBB groep), Christian de Wit (van Doorn buitenruimte), Jeroen van Gaalen (gemeente Utrecht), Arno Hoefakker (Hoefakker), Heidi Kamerling en Esther Dorresteijn (Groene Hotspot Houten). Deze organisaties zijn ook te vinden op de partnerpagina van de Groene Hotspot. Klik hieronder voor meer info over Groenstudieclub Midden Nederland:  https://www.groenehotspothouten.nl/bedrijven/groenstudieclub-midden-nederland