Praat Groen met me - webinar over Het Levende Gebouw

donderdag 17 juni 2021

Na het succesvolle webinar 'Groene Leefbare Stad' op 26 mei (ruim 150 studenten waren erbij aanwezig!), organiseert GroenPact op donderdag 17 juni van 13.00 tot 13.40 een nieuw webinar, deze keer met als thema 'Het Levende Gebouw'. Dit is de eerste aflevering van de reeks 'Praat groen met me'. Vanuit de Trudo Toren in Eindhoven praat Laura Roebroeck met de ondernemers die dit fantastische gebouw mogelijk maken. Een talkshow voor studenten, leerlingen, docenten, en iedereen met een passie voor groen.

Trudo Toren

Een boom op je balkon? Planten als airco? Het gebeurt allemaal op de Trudo Toren in Eindhoven. De architect, Stefano Boeri, ziet de toren als een hele grote boom van 77 meter hoog. De stam wordt gevormd door de woontoren, de takken zijn de balkons en de wortels worden gevormd door de technische watergeefinstallatie.

Nog wat cijfers van dit geweldige levende gebouw: het zijn 125 lofts met balkon. Er komt ook een gemeenschappelijke tuin van 350 m². In totaal worden 125 bomen en 5000 struiken en planten geplant. Op 560 m² grondoppervlak wordt zo in 10 jaar tijd totaal 18.000 m² bladoppervlak gerealiseerd. Dit komt neer op 33 m² blad per m² grondoppervlak. Het resultaat: een prachtige groene leefomgeving. De planten en bomen verzachten de temperatuur, vangen fijnstof af en leggen CO2 vast.

Je hoort er alles over in de eerste aflevering van 'Praat groen met me'. Heb je een vraag voor aannemer Du Pré, Groen projecten, aannemer Stam en de Koning, Boomkweker van den Berk of de Woningcoöperatie Trudo?

Stel je vragen nu alvast via Instagram of Twitter.
Gebruik #praatgroen en wij nemen je vraag mee!

Aansluitend op de talkshow geeft VHG een webinar over het nieuwe lesmateriaal dat beschikbaar komt voor 'Het levende gebouw'. Klik op de link hieronder voor meer info en om je aan te melden!

Praat groen met me