The Circl

De term circulaire economie staat onder grote belangstelling. Dagelijks berichten kranten en online blogs over het nieuwe economisch model, er verschijnen aan de lopende band boeken en studies. De markt zoekt naarstig naar de beste manier om de theorie in de praktijk te brengen. 

De natuur is de uitvinder van circulaire processen en de groene omgeving is dan ook de plek bij uitstek waar circulariteit zich in de economie kan nestelen. 

Als innovatief groenbedrijf hebben we als founding partner aan de wieg gestaan van Circulair Friesland. Het actieve platform van overheden, kennisinstellingen en bedrijven heeft als doel concrete projecten circulair te realiseren en nieuwe samenwerkingsvormen te initiëren. 

Donkergroen Ontwerp & Advies is koploper op het gebied van duurzame ontwerpen voor de buitenruimte. Niet voor niets worden wij daarom veel gevraagd om onze expertise op dit vlak in te brengen. De ultieme variant komt daarbij tot uiting bij de circulaire daktuinen van CIRCL en het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas te Amsterdam. 

Circulariteit gaat veel verder dan hergebruik
Maak een 100% circulaire openbare tuin, waar ook ecologie een plek heeft, voor de medewerkers van ABN AMRO en voor de omgeving. Dat was de opdracht aan Donkergroen voor het ontwerpen van de daktuinen bij het circulair paviljoen van ABN AMRO: Circl. Een project dat vanwege het circulaire aspect een heel andere aanpak vergde dan tot dusver gewoon was. “Het bijzondere is dat je als vormgever een andere rol in het proces krijgt.”

Door onze ervaring weten we dat je "circulair zijn" samen moet doen en het inzet en nauwe betrokkenheid vergt van alle partijen. Het proces is enorm belangrijk want circulair werken betekent maatwerk. Elk project in elke omgeving is anders waardoor ook de circulaire kansen anders zijn. 

Graag nemen we als Donkergroen Ontwerp& Advies onze rol in en bouwen als adviseur, vormgever en begeleider van circulaire processen mee aan prachtige projecten. 

Wil je de reacties lezen of reageren?