Presentatie bij-vriendelijke tuinen

Binnenkort ga ik een presentatie over bij-vriendelijke tuinen geven voor mijn studiegenoten van SOG 3. Vragen zoals: Waarom is het aantal insecten afgenomen, wat is nu eigenlijk een wilde bij, hoe leven zij en wat kan ik doen, worden behandeld. Ik hoop dat de vonk overslaat en ook bij hen het vuur voor deze prachtige dieren gaat branden. De voldoening die je haalt uit het aanpassen van de groene omgeving in het voordeel van deze dieren is echt groot. Daarnaast haal je er ook nog extra werk mee naar binnen voor het bedrijf. Wat wil je nog meer! 

Mijn ervaring is dat als je de mensen om je heen onderricht in wat er momenteel speelt rondom het thema gebrek aan biodiversiteit en de negatieve invloed hiervan op de leefomgeving, zij er over nagaan denken en vaak actief mee gaan werken aan kleine lokale oplossingen in hun eigen tuin!

Deze presentatie is een kleine greep uit een veel grotere presentatie die ik regelmatig voor grotere groepen geef. Omdat er al veel bekend is over de inheemse planten waarop de wilde bijen vliegen, ben ik zelf meer gaan onderzoeken op welke vaste planten er goed gevlogen wordt. Op die manier kun je de klant een aantal mooie planten adviseren als boderbeplanting. Inheems (onkruid) willen vaak zij niet, maar vaste planten wel. Mocht je interesse hebben in jouw omgeving zo'n lezing aan te bieden, neem dan gerust contact met mij op. Email staat hier beneden.

Wil je de reacties lezen of reageren?