Nationale Bomenbank (NBB)

De Nationale Bomenbank is een landelijk werkend familiebedrijf met enthousiaste boomspecialisten; Al bijna 50 jaar!

Wij bedienen onze klanten vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Bleskensgraaf en Mill en leveren een breed pakket aan boom-specialistische diensten. Op het gebied van verplanten van grote bomen en eikenprocessierupsbeheersing zijn wij marktleider.

Nationale Bomenbank is opgericht in 1972. Toen gestart als een dochterbedrijf van Mostert en de Winter Groenvoorziening. Dit bedrijf kreeg de vraag om bomen te verplanten. Van daaruit ontstond het idee om bomen, die moesten wijken voor bouw of sloop, te registeren in een ‘Bomenbank’ en deze aan te bieden aan opdrachtgevers door heel Nederland. Dit leidde tot de oprichting van Nationale Bomenbank. 

Met bomen dragen wij bij aan het oplossen van problemen die ontstaan door verstedelijking en klimaatverandering. Wij bouwen daarom aan een gezonde stad en daarvoor is onze dienstverlening is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, praktisch inzicht en natuurlijke principes.

Nationale Bomenbank wil met bomen bijdragen aan het oplossen van problemen die door klimaatverandering ontstaan. Daarom vinden wij het belangrijk om onze CO2 uitstoot tot een minimum te beperken. Wij gebruiken de CO2 prestatieladder om dit te kunnen meten. Ook werken we volgens vaste procedures waardoor de kwaliteit en kennis is gewaarborgd. Deze procedures zijn vastgelegd in VCA**, CO2 bewust certificaat niveau 5, Groenkeur BRL Boomverzorging (www.groenkeur.nl) en ISO 9001. Daarnaast kweken bij bio-bomen met bio-certificaat.

Contact: 0184 69 8989 / [email protected]

Postadres NBB:
Postbus 4
2970 AA Bleskensgraaf ZH

Bezoekadres NBB:
Abbekesdoel 22A
2971 VA Bleskensgraaf ZH

De Nationale Bomenbank is ook medeorganisator van de groenstudieclub Midden Nederland. Contactpersoon is Dirk Doornenbal.