TRI Groei in Groen

TRI Groei in Groen is een stichting die BBL/BOL-studenten en zij-instromers helpt en ondersteunt bij het behalen van een vakdiploma in het groen. Dit doet de stichting onder andere door een passende leerwerkplek voor de student te vinden, intensieve begeleiding te geven tijdens de gehele mbo-opleidingsperiode, extra vakgerichte cursussen aan te bieden, verschillende financiële ondersteuningen en een laptopregeling. Aansluiten bij Stichting TRI Groei in Groen betekent flexibiliteit voor zowel de student als de hoveniersbedrijven die leerwerkplekken aanbieden. Heeft een student ervaring opgedaan bij een grootgroenbedrijf en is er behoefte om meer van het vak te leren in de particuliere hoek, dan staat het netwerk van Stichting Groei in Groen klaar om de student te plaatsen op een leerwerkplek die aan deze wensen voldoet.

‘TRI is de spil tussen groene scholen, hoveniersbedrijven en studenten’

Voordelen voor hoveniersbedrijven om samen te werken met Stichting TRI Groei in Groen
Samen met hoveniersbedrijven en groene mbo-opleidingen werken we aan het opleiden van nieuw vakkundig groen personeel. De student is in dienst bij Stichting TRI Groei in Groen. Het bedrijf betaalt alleen de uren dat de student werkt. Ziekterisico, administratieve werkzaamheden rondom personeelszaken, extra begeleiding student en werving van nieuwe vakmensen zijn zaken die bij de stichting liggen. Dit betekent ontzorging voor het bedrijf, zodat het zich kan richten op de praktijkbegeleiding van de student. Verloning gebeurt conform de Hovenier CAO. Flexibiliteit voor het hoveniersbedrijf zit ‘m onder andere in het snel kunnen beëindigen van de leerwerkplek indien de student tocht niet goed bij het bedrijf blijkt te passen.

Als student aansluiten bij Stichting TRI Groei in Groen?
Zodra de student zich bij ons aanmeldt, nodigen wij diegene uit voor een kennismaking. We kijken dan samen naar de ervaringen en wensen voor een toekomst in het groen. Na dit gesprek is het belangrijk dat diegene zich inschrijft bij één van de mbo-groenopleidingen. Groenopleidingen zijn onder andere de Hoveniersopleiding, Boomverzorging/ETW, Leefbare Stad & Klimaat en Urban Green Development. Binnen alle regio’s in Nederland is het mogelijk om een BBL/BOL-opleiding (leerwerktraject) te volgen. Dit houdt in dat men 4 dagen aan de slag gaat bij een leerwerkbedrijf en er 1 dag naar school gegaan wordt (BBL) of 4 dagen school en 1 dag werken (BOL). Afhankelijk van het mbo-niveau 2, 3 of 4, duurt het traject 2 of 3 jaar. Begeleiding vindt Stichting TRI erg belangrijk. Tijdens het leerwerktraject houden de coördinatoren regelmatig contact met de student, maar ook met het bedrijf waar gewerkt wordt én met de groendocenten op de scholen. Stichting TRI Groei in Groen houdt vinger aan de pols om de student zo goed mogelijk in het zadel te houden, zodat diegene succesvol de opleiding afrondt en met een vakdiploma de groene sector in stroomt.

https://trigroeiingroen.nl/tri-voor-leerlingen/

https://trigroeiingroen.nl/tri-voor-bedrijven/