Basisschoolleerlingen krijgen natuurles op het Yuvertapark

Woensdag 13 oktober kregen groep 3, 4 en 5 van Montessorischool De Korenmolen een ochtend les op het Yuvertapark in Houten, in het kader van Natuur- en Milieu-educatie.

Herfstthema

De natuurles op het park sloot aan bij het herfstthema van de school. Zo hadden de leerlingen een boekje bij zich met de opdracht om 10 verschillende bomen te zoeken, op basis van de vruchten en blaadjes van deze bomen. Daarnaast werd er ook door kleine groepjes een natuurschilderij gemaakt met voorwerpen uit de natuur die door de leerlingen op het park verzameld waren. 

Als afsluiting werden de kinderen getrakteerd op heerlijke homemade appeltaart, gemaakt door de vmbo'ers van Yuverta Houten, met appels afkomstig van het Yuvertapark.

Buitenleslocatie op het Yuvertapark

De activiteiten werden begeleid door Sijtske Ouderkerken, projectleider Groene Hotspot Houten, en Anne van Ginderen, projectmanager 4Buiten. Met het project 4Buiten, wordt de ambitie van Yuverta als duurzaamste mbo van Nederland doorgezet. De buitenruimtes in Houten, Dordrecht, Rijswijk en Aalsmeer worden de komende jaren groener, duurzamer en innovatiever. Zo krijgt Houten op het Yuvertapark bijvoorbeeld een 'doe en ontdek-wandelroute', insectenzuilen, buitenleslocaties en een prachtige wadi.

Wil je de reacties lezen of reageren?