EPLUG vergroot kennis en vaardigheden groene professionals Europa

Van 7 tot 9 juni organiseert het European Platform for Urban Greening (EPLUG) voor de 2e keer een Transnational Project Meeting, waar 15 partners uit 6 landen gezamenlijk de voortgang van het project bespreken. EPLUG heeft als doel om de kennis en vaardigheden te vergroten die nodig zijn om biodiversiteit, klimaatadaptatie en welzijn in de stedelijke, groene leefomgeving aan te pakken en de expertise van groene professionals in Europa te verbreden.

Internationaal netwerk

Samen met partners uit Denemarken, Finland, Roemenië, Spanje en Tsjechië bouwt Groene Hotspot Houten aan een internationaal netwerk waarin diverse onderwijsinstellingen nauw samenwerken met bedrijven en overheden om het onderwijsaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de regionale behoeften in Europa. Voor meer info ga naar de site van EPLUG!

European Platform for Urban Greening

Van fijnstof tot groene gevels 

De focus, expertise en klimaatzone verschillen per regio. Door de krachten te bundelen en good practices met elkaar te delen, kunnen regio's leren van groene toepassingen elders. Denk bijvoorbeeld aan daktuinen en groene gevels, het afvangen van fijnstof door specifieke bomen en struiken, eetbare parken, en groene oplossingen voor hevige regenval en langdurige periodes van droogte.

Partners 

Vanuit Nederland nemen Groene Hotspot Houten, hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep, de Nederlandse branchevereniging voor groenprofessionals VHG en het innovatieve PPS-netwerk Katapult deel aan het project. In de overige landen zijn vergelijkbare partners die het groene onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven representeren aangesloten. Overkoepelende projectpartner is de Europese branchevereniging voor groenprofessionals ELCA. Klik op de link hieronder voor een uitgebreid artikel over EPLUG:

Groene Hotspot Houten start Europees netwerk voor stedelijk groen

Wil je de reacties lezen of reageren?