Jongeren in de hoofdrol bij Groenpact Manifestatie

Donderdag 4 maart werd de tweede Groenpact Manifestatie gehouden vanuit Het Nationale Theater in Den Haag. Vanwege de coronapandemie was de manifestatie dit jaar helemaal online. Ruim 1.500 mensen keken via YouTube en Facebook naar de talkshow die door Twan Huys werd gepresenteerd. Centraal in de uitzending stonden jongeren en hun visie op de grote groene uitdagingen: klimaat, kringlooplandbouw, biodiversiteit, gezond voedsel en een duurzame leefomgeving. Aan het eind van de uitzending werd de Impactprijs Groen Onderwijs 2020 uitgereikt.

‘Jongeren aan zet’ was het thema van de middag, en die waren dan ook ruim vertegenwoordigd middels een Zoompanel met 36 jongeren online, de 22 genomineerde leerlingen en studenten voor de Impactprijs Groen Onderwijs, én zes inspirerende jongeren die aan tafel bij Twan Huys aanschoven. Zij gingen in gesprek met wetenschappers Louise Vet en Tim van Hattum van de WUR en met demissionair minister van LNV Carola Schouten. Speciale gast was eurocommissaris Frans Timmermans.

De Impactprijs Groen Onderwijs is in het leven geholpen voor innovatieve projecten, onderzoeken en startups binnen het vmbo, mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs, die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Wellantcollege Houten was in de categorie vmbo genomineerd met het project ‘Actief in de Natuur’. Hieronder de prijswinnaars:

VMBO: Ongewoon lekker – Aeres VMBO Nijkerk
MBO: Veldbonen – Terra Groningen
HBO: Handboek prettig groen wonen – Hogeschool Van Hall Larenstein Velp
Universiteit: Start-up Re-Shore – Wageningen University

Wil je de reacties lezen of reageren?