Leerlingen De Heemlanden nemen deel aan Climathon op Yuvertapark

Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december 2023 hebben 90 leerlingen van Atheneum 4 van College de Heemlanden in Houten meegedaan aan het Young Innovators programma van Stichting Technotrend.

Casussen Hoogheemraadschap

Het programma op donderdag bestond uit lessen over klimaatverandering, systeemdenken en het analyseren van twee casussen van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).
’s Middags stapten de leerlingen op de fiets voor de ‘Crazy22 by Bike’, waarbij ze 22 opdrachten moesten uitvoeren en langs verschillende duurzame locaties in Houten fietsen. Zo bezochten ze de Ecowijk Mandora, de proeftuin van het gemeentehuis en de Heemtuin, waar Yuverta het onderhoud verzorgd.

Climathon Yuvertapark

De volgende dag namen de leerlingen deel aan een Climathon op het Yuvertapark, waar ze de casussen van het HDSR gingen uitwerken. Zo bedachten ze creatieve ideeën om zo veel mogelijk bewoners te stimuleren om hun tuin en buurt te vergroenen. En een andere groep bedacht manieren om meer jongeren bekend te maken met de risico's van overstromingen en hoe je je daarop voorbereidt.

Tijdens de climathon kregen ze extra uitleg van Yuverta, buiten in de schooltuin, en konden ze deelnemen aan het klimaatcasino. Achttien groepen presenteerden uiteindelijk hun creatieve oplossingen aan de jury. Uit al deze presentaties koos de jury voor elke casus een winnaar.

Voor het complete artikel, klik op de link hieronder:

Lees verder

Wil je de reacties lezen of reageren?