Op de koffie bij.. Kim van Burk

Op de koffie bij Kim van Burk

Naam: Kim van Burk
Opleiding: Aankomend projectleider
Diploma behaald in: April 2019
Huidige functie en werkgever: Projectleider bij Meijer Groen B.V.

Kim van Burk volgde de avondopleiding Aankomend projectleider bij Wellantcollege Houten en werkt als projectleider bij Meijer Groen, waar ze sinds 2018 ook eigenaar van is. “Opdrachtgevers vragen regelmatig of ik soms bij Wellant gestudeerd heb, omdat ik bij elk project zo de nadruk leg op het belang van biodiversiteit! We hebben zojuist het vergroenen van een wijk in Nieuwegein afgerond. Het was erg mooi en inspirerend om te merken hoeveel belang de gemeente aan dit soort projecten hecht.”

Welk pad heb je afgelegd om te komen waar je nu bent?

“Ik ben begonnen met vmbo-tl economie, en wilde aanvankelijk binnenhuisarchitect worden. Halverwege de 4e klas raakte ik echter steeds meer geïnteresseerd in het groen en besloot om een opleiding voor bloemist te volgen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om bij Grift Groen, het bedrijf van mijn man, te gaan werken als werkvoorbereider. Toen de stagebegeleider van één van onze stagiaires op stagebezoek kwam en mij aan het werk zag, zei ze dat de opleiding Aankomend projectleider misschien wel wat voor mij zou kunnen zijn. Door deze opleiding raakte ik ook geïnteresseerd in grotere, integrale groenprojecten, en kwam zodoende bij Meijer Groen terecht.”

Wat wilde je worden toen je begon met de opleiding?

“Ik was op dat moment al werkzaam als werkvoorbereider/uitvoerder bij Grift Groen, maar wilde heel graag op papier de erkenning hiervoor. De hele studie was voor mij eigenlijk een bevestiging dat ik al enorm goed bezig was met hoe ik mijn werk uitvoerde.”

Is je beeld over de groene sector in de afgelopen 5 jaar veranderd?

“Ik zie overal dat de contacten ‘losser’ en informeler worden, zowel bij kleine als bij grote opdrachtgevers. De lijntjes zijn korter geworden en het gaat er allemaal wat gemoedelijker aan toe. Het werkveld wordt ook steeds diverser. Zo werk ik bijvoorbeeld met twee vrouwelijke projectleiders. Vrouwen hebben als voordeel dat ze veel communicatiever zijn ingesteld, en ik merk dat je daardoor op adviesgebied sneller serieus genomen wordt.”

Hoe heb je je tijd bij Wellant ervaren?

“Het contact met medestudenten en de adviezen en ervaringen die we uitwisselden met elkaar was erg waardevol. Het was een kleine, hechte groep, waar ik me snel mee verbonden voelde. Ik hield er alleen niet zo van om mezelf voor een groep te presenteren. Laat mij maar gewoon een project leiden, dan zie je meteen wat ik kan en waar mijn kracht ligt.”

Heb je nog tips voor nieuwe 1e-jaars?

“Zorg dat je je opleiding vanuit je gevoel doet. Gevoel voor natuur en voor groen. Hou voor ogen wat je doet en wat je ermee wilt bereiken. Volg je hart! Mijn ervaring leert dat als je iets doet wat je leuk vindt, dat je er dan ook vanzelf goed in wordt.”

Op de koffie bij Kim van Burk

Wil je de reacties lezen of reageren?