Twee teams van Yuverta in de finale van Skills Heroes

Half oktober deden acht teams met mbo-studenten van diverse Yuverta vestigingen mee aan de interne voorronde van de Skills Heroes Hovenier die in Houten werden gehouden. De Skills Heroes zijn vakwedstrijden waar mbo’ers tegen elkaar ‘strijden’ in hun eigen vakgebied.
De studenten volgen allemaal een hoveniersopleiding bij Yuverta. In twee dagen werkten zij in duo’s aan de uitgebreide opdracht: leg een tuin aan met een vijver, pergola, stapelstenenbankje, een stukje bestrating, stapstenen, een vlonder én maak een beplantingsplan. 

Skills The Finals

De drie beste teams uit de voorronde gingen door naar de kwalificatiewedstrijd, die afgelopen weekend gehouden werd bij IPC Groene Ruimte in Arnhem.
Hier streden ze tegen hovenierstudenten van 8 andere scholen om zich te kwalificeren voor de landelijke finale, Skills The Finals (het NK voor beroepen), die op 31 maart en 1 april wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Wie de landelijke finale wint, mag zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen.

Winnaar vertegenwoordigt NL op WorldSkills

Op zaterdagmiddag 6 november werd bekend gemaakt welke 4 scholen mee mogen doen aan de landelijke finale. Naast de teams van Yuverta Houten en Yuverta Nijmegen, zijn dit Aeres Velp en het Zone college. De winnaar van deze finale mag Nederland vertegenwoordigen op de WorldSkills 2022 in Shanghai. We wensen Jorn & Nathan van Yuverta Houten en Jan-Julius & Damian van Yuverta Nijmegen alvast heel veel succes!!

Benieuwd hoe de voorrondes eraan toegingen? Check de video!
 

Wil je de reacties lezen of reageren?