Wellant vmbo genomineerd voor Impactprijs!

Wellantcollege vmbo Houten is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2020! Voor het keuzevak 'Actief in de Natuur' organiseerden vmbo'ers een buitenles voor scholieren van Montessorischool Houten. De Impactprijs 2020 wordt uitgereikt op 4 maart 2021 tijdens de Groenpact Manifestatie - Jongeren aan zet.

Bij Wellantcollege volgen alle vmbo-leerlingen in klas 3 en 4 verschillende keuzevakken. Eén van deze keuzevakken is Actief in de Natuur. Het examen voor dit vak bestaat, onder andere, uit het verzorgen van een activiteit. De vmbo-leerlingen kwamen zelf met het idee om natuurworkshops te geven vanuit 3 hoofdthema’s: navigatie, survival en actief zijn in de natuur.

Natuurworkshops op Wellantpark

Zo gaven ze bijvoorbeeld een rondleiding over het Wellantpark met uitleg over de verschillende thematuinen en planten, leerden ze de scholieren om vuur te maken met een firesteel en hielpen ze met het roosteren van worstjes en marshmallows. Als vierde activiteit gaf mbo-docent en projectleider educatie Sijtske Ouderkerken uitleg over het Wellantpark en liet ze de scholieren brainstormen over het activiteitenbos dat op het Wellantpark aangelegd gaat worden en gebruikt zal worden voor natuureducatie. Heidi Kamerling, projectleider Groene Hotspot Houten en mbo-docent, gaf daarnaast uitleg over wilde bijen aan de hand van de bijenkast die bijenexpert Arie Koster gemaakt heeft waarin verschillende soorten geprepareerde (wilde) bijen te zien zijn. 

Wil je de reacties lezen of reageren?