Overslaan en naar de inhoud gaan
Wereldcafé ff concreet

Yuverta organiseert community event in Den Bosch

5 april 2024 door Esther Dorresteijn

We kijken met trots terug op WereldCafé FF Concreet. Het community-evenement dat Yuverta samen met Koning Willem I College en SintLucas organiseerde, en wat op 21 en 22 maart plaatsvond in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Sustainable Development Goals

Tijdens dit evenement presenteerden studenten van deze drie scholen mooie projecten die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals. Zo was in SDG 6 het onderwerp ‘Gezond en veerkrachtig waterbeheer’ te vinden, in SDG 11 ‘Het levende gebouw’, in SDG 12 het project ‘Beet!’ en in SDG 15 ‘Ecobiose’.

Schaalmodellen van Lego

De Hotspot Groene leefbare stad was aanwezig met een stand bij SDG 11, waar je voorbeelden kon zien van verschillende toepassingen van stedelijk groen. Daarnaast konden studenten en andere gasten creatief aan de slag met Lego, om zo schaalmodellen te creëren van hun ideale groene stad.

Skills the Finals

Ook was er een brainstormtafel waar groene experts met elkaar in gesprek gingen over de huidige arbeidsmarkt en hoe we het onderwijsaanbod daar het beste op aan kunnen laten sluiten. De discussie zorgde voor goede input! Tijdens het event vonden ook de finales plaats van Skills the Finals, de beroepenwedstrijden voor vmbo en mbo, waar Yuverta flink in de prijzen viel. 

Dank aan alle partners die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!
Nationaal Dakenplan, Koninklijke Ginkel Groep, Wim den Oudsten, en onze collega’s van Ecobiose, Blauwe Hotspot Dordrecht en Beet!