Project Tussenvoorziening

De Tussenvoorziening biedt onderdak, thuiskomen en ruimte voor mensen die dakloos zijn of die (tijdelijk) hun huis verliezen. Het is een organisatie met een grote diversiteit aan hulp- en woonvormen, die het leven van de meest kwetsbare mensen in de samenleving een stukje beter wil maken. De Tussenvoorziening helpt de dak- en thuisloze mensen in de stad Utrecht en in de regio. De organisatie biedt werk en dagbesteding, opvang, wonen, geldbeheer en schuldhulpverlening aan individuen, maar ook aan gezinnen of (tiener)moeders en vaders met hun kinderen.

De Tussenvoorziening wil een drietal van haar tuinen renoveren op verschillende locaties in de binnenstad. Hierbij moet aan verschillende eisen voldaan worden. Zo moeten de buitenruimtes niet alleen groener gemaakt worden, maar ook kindvriendelijker en veiliger. Daarnaast moet er meer ruimte gecreƫerd worden voor natuurbeleving.

Tweedejaars mbo-studenten niveau4 groen dragen zorg voor het ontwerp, de uitvoer en de onderhoudsplannen voor deze locaties. De uitvoer wordt in samenwerking met Werkbedrijf Utrecht gedaan, een sociale werkvoorziening die veel met ex-daklozen werkt. De oplevering staat gepland voor eind december 2020 of begin januari 2021.

Overige partners zijn: Gemeente Utrecht (geeft opdracht aan tussenvoorziening), Nimeto (mbo techniek/schilderen, zij gaan de panden opknappen met schilderwerk), Stichting Kinderpostzegels Nederland (financiert de herinrichting).