Samenwerking VMBO en MBO Yuverta Houten

Een goede samenwerking tussen het VMBO en het MBO is op meerdere vlakken van groot belang. Het bevordert niet alleen de doorstroom binnen het groene onderwijs, maar zorgt ook voor meer kennisoverdracht, onderling begrip en een gevoel van saamhorigheid. In het schooljaar 2018/2019 zijn er al drie projecten uitgevoerd door Yuverta Houten waarbij de samenwerking tussen VMBO en MBO een grote rol speelde.

Modeltuintjes

In dit project leggen VMBO-leerlingen een modeltuin naar eigen ontwerp aan, onder begeleiding van een MBO-student die als specialist bij het project betrokken is. De modeltuintjes worden aangelegd in de binnentuin van Yuverta Houten, met als doel om deze in toekomstige lessen te gaan gebruiken voor onderhoud- en renovatieprojecten binnen het VMBO.

Dit project is uitgevoerd op 14, 21 en 28 november 2018.

VMBO en MBO hand in hand

Bijen- en vlinderproject

In samenwerking met leerlingen van Yuverta Houten heeft Mocking Hoveniers een beplantingsstrook van ruim 250 vierkante meter aangelegd met bijen- en vlinderlokkende beplanting op sportpark De Nieuwe Kamp in Cothen. De bestaande groenvoorziening tussen de kunstgrasvelden van voetbalvereniging SVF Cothen en de tennisvelden van tennisclub De Kamp, is voorzien van mooie, kleurige beplanting waar de bijen en vlinders naar hartenlust nectar kunnen vinden. Eén van de leerlingen noemde het een ‘natuurreservaat voor bijen en vlinders'. Een mooi voorbeeld van hoe zelfs een klein project een groot effect kan hebben.

Dit project is uitgevoerd op 9 en 10 april 2019.

Hoveniers en leerlingen samen in actie voor bijen en vlinders