Stage gemeente Zeist bij begraafplaatsen

Gemeente Zeist
Bedrijf of instelling: 
Gemeente Zeist
Locatie: 
Zeist
Lid van: 
Stadswerk
Informatie bedrijf: 

Dit is Zeist

De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 65.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. Als medewerker heb je juist daarin je toegevoegde waarde. In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijven groeien. We zijn niet op zoek naar een ”typische ambtenaar”, maar wel naar een sterke persoonlijkheid die met de nodige geestdrift en humor uitdagingen te lijf gaat.

Vacaturetekst: 

Stage begraafplaats ‘Zeister Bosrust’ en de Oude Algemene Begraafplaats

De Gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust ligt aan de Woudenbergseweg, in de bossen net buiten de bebouwde kom van Zeist. Zeister Bosrust is ruim 18 hectare groot en ruim van opzet. Het is een parkbos met graven, een crematorium, twee urnentuinen, een verstrooiingsveld en een aulagebouw. De historische zichtlijnen zijn nog duidelijk aanwezig. De begraafplaats werd in 1917 in gebruik genomen. Er zijn ruim 11.000 graven. Een klein deel van de begraafplaats is katholiek en een klein deel is islamitisch.

In het hart van Zeist ligt de Oude Algemene Begraafplaats “ de Kleine en de Groote die in 1965 gesloten werd verklaard. Afgelopen decennia verwilderde de beplanting. Het poortgebouw en de grafmonumenten raakten in verval. In 1987 werd de hele begraafplaats een gemeentelijk monument en in 1999 werden het poortgebouw, vier grafmonumenten en de parkaanleg aangewezen als Rijksmonument. Door het ‘begeleiden’ van het verval en het intomen van de verwildering zal de begraafplaats een plek worden, waar het prettig vertoeven is

Wat ga je doen?

En voor deze twee prachtige begraafplaatsen zoeken we een stagiair die het hoveniersvak wil combineren met een stukje hulpverlening!  Op de twee begraafplaatsen hebben we nog wat plekjes die wel wat verfraaiing kunnen gebruiken. En als stagiair mag je meehelpen aan en meedenken over de herinrichting!  Denk daarbij aan invulling van paden en grafstructuur, kijken of en welke bomen verwijderd mogen worden en het plaatsen van bankjes en vuilnisbakken. Mooi toch om daar aan mee te werken?  Naast deze opdracht voer je ook regulier werk uit. Je verzorgt het groenonderhoud op de begraafplaats en je zorgt dat alles er netjes en verzorgd uitziet. Snoeien, bladblazen, sneeuwruimen, noem maar op. Als stagiair begraafplaats ben je net zoals je collega’s waar je mee samenwerkt één van de gezichten van de begraafplaats. Dat betekent dat je je als een ware gastvrouw/-heer gedraagt. Je helpt dus, gevraagd en ongevraagd, bezoekers, begrafenisondernemers en leveranciers om hen bijvoorbeeld de weg te wijzen. Super afwisselende stage dus,  jeuken jouw handen al?

Wie ben jij?

•           Je bent 3e of 4e jaars MBO Hoveniersstudent    

•           Je bent klantgericht en dienstverlenend ingesteld

•           Je bent trots op je werk

•           Je werkt graag samen en gaat planmatig te werk

•           Je stelt jezelf continu de vraag hoe het beter en slimmer kan

Wat bieden wij?

Wij bieden je een fijne stageplek met uitdagende activiteiten in een dynamische werkomgeving met een losse en collegiale sfeer. Je gaat  werken met veel verschillende collega’s, een must voor jou als groenfanaat! Wij houden van kennis delen en waarderen jouw eigen inbreng en enthousiasme. Je krijgt een vergoeding van € 425,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Kortom, een leuke uitdaging met veel mogelijkheden om te leren en je verder te ontwikkelen!

Lijkt het je wat of wil je meer weten?

Neem dan contact op met Marja Vermeulen, teammanager begraafplaats,  via telefoonnummer 14 030.

Solliciteren

Ben je nu al enthousiast over deze stage? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via ons sollicitatieformulier!

 

Contactgegevens: 
Datum tot wanneer vacature loopt: 
dinsdag 1 juni 2021
Erkend leerbedrijf: 
Gemeente Zeist